Maine Coon

Maine Coon
Katt

Inlagd den 26 december, 2017 av

Address:
not specified
Zip / City:
not specified
State:
not specified
Bedrooms:
not specified
Bathrooms:
not specified
Square Feet:
not specified

Beskrivning

Lättlärd
Långhårig
Avel
Sällskapliga
Vikt: 4-8 kg

Käldhage Gård äger två honor och en egen hane och planerar för kattungar längre fram. Är man intresserad av rasen så är man välkommen att höra av sig.
Maine coonkatten har sitt ursprung i den nordamerikanska delstaten Maine. Det är en robust och storväxt kattras. Katterna utvecklas långsamt och är inte färdigvuxna förrän i femårsåldern. Honorna brukar väga runt 4–6 kg och hanarna 6-8 kg. De har stora runda tassar, ofta med pälstofsar mellan tårna. Pälsen är halvlång (semilånghår) och silkeslen och den tovar sig sällan.

Till sättet sägs maine coon katterna vara rätt hundlika. De vill gärna vara med överallt och se vad resten av familjen har för sig. En del Maine coonkatter har ofta en förkärlek till vatten och leker gärna med vattenskålen.

År 1986 registrerades den första Maine coonen inom SVERAK men det dröjde till år 1989 innan den första Maine coon-kullen föddes i Sverige. Idag har den blivit en av de mest populära raserna i Sverige och det registreras drygt 1120 (år 2007) nya Maine coons i SVERAK varje år.
Maine coon är en nyfiken och lättlärd ras med ett stabilt temperament. De är mycket sällskapliga.